Pedicurebehandeling reumatische voet

Wat doet de pedicure?
Een algemeen pedicure is er voor de ‘normale’ verzorging van moeilijke en niet-moeilijke voeten. Een pedicure knipt nagels, behandelt eelt, likdoorns, wratten en ingegroeide nagels, verzorgt kloven of geeft een ontspannende voetmassage.
Een pedicure met de aantekening ‘voetverzorging bij reumapatiënten’ kan uw voeten verzorgen wanneer dit voor u moeilijk wordt of niet meer gaat. Ook kan de pedicure u adviseren over voetverzorgingsproducten.

 Aantekening voetverzorging bij reuma.
Er werken pedicures met een aantekening ‘voetverzorging bij reumapatiënten’. Deze pedicures zijn gespecialiseerd in voetbehandelingen bij mensen met reuma. Ook zijn er medisch pedicures. Zij behandelen alle ingewikkelde voetproblemen die kunnen voorkomen bij diabetes (suikerziekte), ouderdom of verwaarlozing. Een medisch pedicure kan ortheses maken, verzorgt en behandelt uw nagels en gebruikt speciale technieken om pijnklachten te voorkomen.

 Wanneer erheen?
Heeft u vergroeiingen of een afwijkende stand van de voet, dan is het mogelijk dat uw schoenen minder goed passen. U kunt daardoor eeltvorming en likdoorns krijgen. Ook kunnen uw nagels afwijkingen gaan vertonen als uw tenen niet de ruimte krijgen die zij nodig hebben. Een behandeling door een pedicure kan dan zinvol zijn.